• Angry
  • Awesome
  • Hungry
  • Secret
  • Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
    Results 11 to 20 of 34

    Thread: Figo Tdci bluish white smoke on cold start!!!

    1. #11
      LIVE to DRIVE
       
      Awesome
       

      Join Date
      Apr 2015
      Location
      Chennai
      Posts
      104
      Quote Originally Posted by anuraj421 View Post
      Thank u. I am from Kerala. There is no smoke in idle at cold start, but if accelerates there is large amount of smoke before heats up. Ass has no clear idea.
      If there is no smoke at idle and only when accelerating still any of the 5 points in my previous post would apply. Even a blocked air filter would contribute to that. When was the last time a routine maintenance service was done? If not done in the last 10000 kms please do that immediately and your issues may be sorted. Also scan the vehicle as it would throw up any engine related issues.

      As for engine oil consumption, are you sure that the oil is burning up with fuel? How often are you topping up the engine oil? And most importantly have you inspected the engine block for any possible leaks? One of the most overlooked issue for this is the engine oil drain nut wouldn't have been tightened properly during the previous service or could've become loose and leaking oil. Please check.

      Sent using Tapatalk

    2. #12
      My dream car is BALENO !
       
      Awesome
       

      Join Date
      Jan 2018
      Posts
      20
      Thanks bro for ur guidance. Actually I am trying to sell it and I am not interested to get it repaired it in ASS, as they hav only replacement policy... some times they will tell me to change the entire engine😂😂... In the case of outside mechanic, I have worry if he can trigger out the actual prblm even though he is very much experienced. 😑😑Totally down☹☹😞😞

    3. #13
      LIVE to DRIVE
       
      Awesome
       

      Join Date
      Apr 2015
      Location
      Chennai
      Posts
      104
      This problem is not as complicated as it appears. Since you want to sell the car there is no point spending on repairs. All had best.

      Sent using Tapatalk

    4. #14
      My dream car is BALENO !
       
      Awesome
       

      Join Date
      Jan 2018
      Posts
      20
      👍👍👍

    5. #15

      Www.thecarpitstop.com
       
      Awesome
       
      Atri Deshpande's Avatar
      Join Date
      Sep 2013
      Location
      Bangalore
      Posts
      7
      The white smoke wat you are getting is from possible causes.
      1. Turbo failure
      2.turbo oil seal failure.
      3. Piston rings.
      Da motor experts

    6. #16
      My dream car is BALENO !
       
      Awesome
       

      Join Date
      Jan 2018
      Posts
      20
      Thank u for ur information. No plan to repair it as the resale value is very low for ford. So I am planning to sell it.

    7. #17

      ICE..and BOTTAL
       
      Awesome
       

      Join Date
      Apr 2012
      Location
      Gurgaon
      Posts
      544
      If engine oil consumption up, and white smoke at accleration. Defo piston rings shot up.
      Surprising 69k and engine going bad!!!
      I would say with todays tech they should go better not worst!
      Perfection is impression
      -----------------------------
      i10 Kappa VW POLO 1.5 TDI 2014
      RF T500-1||RF Punch 2 Series SW 10''||
      Dynaudio 342 Series 3 way||P6350 BT||Hifiman HM602||Mosconi AS100.4||Mosconi AS 200.4||Mosconi DSP 6To8||Tchernov Cable||VDH Cable||iPaul DM-2000||Morel Ultimo 12''||Headunit - F60BT||Micro-Precisions 7 3way||Dynaudio 242 Series 2 way||

    8. #18
      My dream car is BALENO !
       
      Awesome
       

      Join Date
      Jan 2018
      Posts
      20
      My figo is an used one. I bought in 68000 kms. I think previous owner had rough used it without giving proper service.

    9. #19

      complete noob..... but an
      enthuziAst....!!
       
      Secret
       
      satyajit samanta's Avatar
      Join Date
      Nov 2013
      Location
      Nasik (Nashik), India, India
      Posts
      40
      Sir if you want to use it as it is go for a thicker oil. Also see if sludge build up had taken place. If there is no sludge you can try ceratec. I have used in in my zen aswell as in my pajero.
      One way you can confirm if piston rings are shot is to open up the cover from where you put engine oil if there is to much smoke(white) then its definitely piston rings.

      Satya.

    10. #20
      My dream car is BALENO !
       
      Awesome
       

      Join Date
      Jan 2018
      Posts
      20
      Thank you satya. As u said there is white smoke visible inside the oil inlet opening. So can we confirm rings are the culprit? And how to find put sludge build up. Pls respond asap.

    Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

    Thread Information

    Users Browsing this Thread

    There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

    Similar Threads

    1. 2007 SX4 VXI Cold Start noise from front Suspension on speed breaker
      By rhythm in forum Handling (Suspension, Steering, Brakes etc)
      Replies: 3
      Last Post: 3rd May 2017, 13:55
    2. Facing car cold start ??
      By shuklakartik in forum Technical Discussions
      Replies: 1
      Last Post: 6th Dec 2016, 20:01
    3. Cold start at -21C.
      By Indian in forum Engines & Transmissions
      Replies: 2
      Last Post: 17th Jan 2016, 11:04
    4. Erratic Idling, car shakes a lot on a cold start
      By sinhead in forum Engines & Transmissions
      Replies: 19
      Last Post: 9th Mar 2015, 10:41
    5. Please Help: Skoda Octavia 2009 Cold Start Like Issue
      By vinod.chak in forum Technical Discussions
      Replies: 1
      Last Post: 28th Dec 2012, 00:01

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •